sinds 2001

naar overzicht

Is jouw website wel goed gestyled?

Net als vele anderen zit ik ook vrijwel elke dag op het internet. Tijdens mijn zoektochten kom ik regelmatig op websites waar ik toch best van schrik.  Verschillende kleuren, verschillende lettergroottes, teksten vet afgedrukt, dan weer normaal en teksten links, dan weer rechts of gecentreerd uitgelijnd. Alles te zien binnen één website! Dan denk ik: ‘Dat is jammer. Zo is het een zooitje. Het kan allemaal veel netter en strakker. Daarmee maak je een veel betere indruk.’

Wanneer je (nieuwe) teksten voor je website hebt, kopieer en plak ze dan niet klakkeloos in je website. Kijk eerst eens goed hoe het CMS van je website eigenlijk werkt. Het CMS is het onderdeel van je website, waarmee je teksten en afbeeldingen op je website kunt verwerken. In een CMS kun je verschillende elementen vastleggen. Denk bijvoorbeeld aan de styling van je titels, linkjes, tussenkopjes en opsommingen. Heb je je website laten bouwen, dan is dit waarschijnlijk al gebeurd. Gebruik deze styling dan ook goed! 

website met CMS

Heb je zelf je website gebouwd en bij het verwerken van de teksten telkens opnieuw bepaald welk lettertype, -grootte en kleur je wilde gebruiken? Kijk dan nog eens kritisch hoe je dit door je hele website hebt gedaan. Ben je daar consequent mee omgegaan? 

Heeft je website een onderliggend CMS, zoals bijvoorbeeld Wordpress, Craft of Concrete5? Gebruik het dan ook om de styling vast te leggen. Op die manier weet je zeker, dat alles er overal hetzelfde uitziet. De website krijgt daarmee een rustigere en professionele uitstraling. Het ziet er niet meer uit alsof er fouten zijn gemaakt.

Een ander voordeel daarvan is, dat het CMS ook codes meegeeft aan titels, tussenkopjes etc., die door zoekmachines worden gesignaleerd. Een titel krijgt bijvoorbeeld een H1-tag mee. Tekst die in een H1-tag staat, wordt als belangrijk gezien door o.a. Google.

Niet alleen heb je dus het voordeel, dat je website er veel verzorgder uitziet, ook wordt deze beter gesignaleerd door Google.

Gebruik je CMS!
Kom je er niet uit, bel mij dan. Ik help je met al je CMS- en websitevragen.

Nancy
maker digitale media

naar overzicht

Wil je je bedrijf laten groeien?

Of wil je een nieuwe markt verkennen? Of heb je behoefte aan meer naamsbekendheid? Maak dan een afspraak met ons voor een gratis adviesgesprek en ontdek hoe wij jou daarbij kunnen helpen.

Droom je van een eigen bedrijf?

En wil je het vanaf het begin professioneel aanpakken? Maak dan een afspraak met ons voor een gratis adviesgesprek en ontdek hoe wij je kunnen helpen om indruk te maken op jouw ideale klanten.